FashionStiriStyleTechnology

Tesla hacker a descoperit scopul camerei misterioase ale conducătorului

Un aparat de fotografiat situat pe oglinda retrovizoare a mii de mașini noi Tesla poate monitoriza dacă șoferii își folosesc telefoanele sau sunt distrasi în alt mod atunci când se află la volan, a dezvăluit un hacker.
CEO-ul Tesla, Elon Musk, a susținut anterior că, camera va fi utilizată pentru a preveni vandalismul în viitoarele taxiuri cu conducere automată, cu toate acestea, cea mai recentă dezvăluire pare să arate că este în schimb pentru monitorizarea șoferilor umani.
Hackerul, cunoscut sub numele de „Green”, a descoperit o serie de cuvinte cheie în cadrul software-ului mașinii electrice, sugerând că detectează acțiunile unui șofer în momentele premergătoare unui accident pentru a determina o cauză.
Aceste cuvinte includ: „Orbit”, „ochii închiși”, „utilizarea telefonului” și „capul în jos”.

Camera vine cu fiecare nou Tesla Model 3 și Model Y, deși atunci când au fost introduse pentru prima dată acum trei ani, Tesla a spus că vor rămâne inactive până la o viitoare actualizare de software.

În aprilie, un utilizator de Twitter a speculat că camera va fi utilizată în „robotaxis” pentru a preveni pasagerii să deterioreze mașina atunci când nu există niciun șofer uman.

„Dacă îți vandalizează mașina, este pe cameră și vor plăti daunele și vor fi acuzați penal”, a spus utilizatorul Twitter, Marty Tee.
Musk a răspuns: „Corect”.
Când camerele au fost activate în sfârșit pentru prima dată în urmă cu câteva luni, Tesla le-a spus utilizatorilor că va fi în scopuri de cercetare.
Într-un mesaj din mașină care solicita consimțământul conducătorilor auto, producătorul de mașini electrice a spus că va ajuta vehiculele să fie mai sigure în viitor.
„Dacă este activat, Tesla va capta automat imagini și un scurt videoclip chiar înainte de o coliziune sau un eveniment de siguranță pentru a ajuta inginerii să dezvolte caracteristici de siguranță și îmbunătățiri în viitor”, se menționează în mesaj.
Tesla nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la ultima descoperire, deși vestea a fost binevenită de cei din industria vehiculelor electrice.
Fred Lambert, redactor-șef al blogului de vehicule electrice Electrek, s-a declarat bucuros să vadă Tesla dezvoltând o monitorizare mai bună a șoferului.
„Este una dintre cele mai mari puncte slabe ale pilotului automat al Tesla, după părerea mea”, a scris el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *