EntertainmentLatestStiriStyle

Eddie Van Halen, zeul chitarei rock, mort de cancer la gât la 65 de ani

Legenda rock-ului Eddie Van Halen a murit. Avea 65 de ani.

Chitaristul iconic și fondatorul trupei sale omonime de rock a pierdut bătălia cu cancerul de gât. Fiul său Wolfgang a împărtășit marți un memorabil emoționant, confirmând vestea sfâșietoare.

„Nu-mi vine să cred că trebuie să scriu asta, dar tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, și-a pierdut bătălia lungă și grea cu cancerul în această dimineață. El a fost cel mai bun tată pe care l-am putut cere vreodată. Fiecare moment pe care l-am împărtășit pe el și în afara scenei a fost un cadou ”, a spus Wolfgang, 29 de ani, care a fost basistul formației din 2006.

„Inima îmi este frântă și nu cred că mă voi recupera vreodată complet din această pierdere. Te iubesc atât de mult, Pop. ”

Soția lui Jane era lângă el, în timp ce cancerul se răspândea pe tot corpul. A murit marți în Santa Monica, potrivit TMZ.

Eddie s-a născut în Olanda și a venit în SUA în 1962. Zece ani mai târziu, el și fratele său au format trupa împreună cu vocalistul David Lee Roth și basistul Michael Anthony. Pe o perioadă de aproape cinci decenii, au continuat să spargă barierele muzicii rock, vândând 80 de milioane de discuri în întreaga lume și aderându-se la Rock and Roll Hall of Fame în 2007. De-a lungul anilor, hiturile lor, inclusiv „Jump”, „Hot for Învățător ”,„ Alergând cu diavolul ”și„ Panama ”i-au împușcat cu succes pe mai multe platine.

Eddie Van Halen mort: Fosta soție Valerie Bertinelli conduce omagii emoționale
În ciuda faptului că a crescut într-o familie de muzicieni, nu a învățat niciodată să citească muzică.

„Nu știu despre scări sau teorie muzicală”, a spus el pentru Rolling Stone în 1980. „Nu vreau să fiu văzut ca cea mai rapidă chitară din oraș, gata și dispusă să împușc concurența. Tot ce știu este că chitara rock & roll, ca și chitara blues, ar trebui să fie melodie, viteză și gust, dar mai important, ar trebui să aibă emoție. Vreau doar să cânt la chitară pentru a face oamenii să simtă ceva: fericit, trist, chiar excitat. ”

Un showman extraordinar care a început ca pianist și a vrut să cânte la tobe, Eddie și-a făcut repede un nume ca chitarist inovator, folosind amplificatoare avansate, pedale și efecte pentru a ridica genul de rock and roll. După ce s-au format, formația a produs aproximativ o duzină de albume de studio, deși au fost afectate de tumultul obișnuit on-off al oricărui grup rock decent.
Van Halen a devenit un nume de uz casnic certificat MTV până în 1984, când albumul lor MCMLXXXIV a ajuns pe locul 2 pe Billboard 200 și era în rotație intensă în radiourile auto de pretutindeni.
Influența sa în muzică s-a întins pe generații și este recunoscut pe scară largă pentru popularizarea metodei de atingere cu două mâini, în care ambele mâini sunt folosite pentru a atinge tastatura.
Cariera lui Eddie a fost marcată de experimentare și colaborare, inclusiv atunci când a cântat un solo la „Beat It” al lui Michael Jackson, în 1982, și a contribuit la albumele unor muzicieni precum Queen’s Brian May, LL Cool J și Sammy Hagar – care s-ar alătura ulterior trupei din 1985 până în 1996, urmată de o reuniune de doi ani în 2003.

Eddie Van Halen era un zeu al chitarelor – și avea brevetul SUA pentru a o demonstra
„Inima frântă și fără cuvinte. Dragostea mea față de familie ”, a scris pe Twitter Hagar marți, după ce a aflat despre moartea lui Eddie.

Pe lângă faptul că este o legendă a chitarelor – și deținătorul brevetului, pentru metoda sa de atingere a chitarelor – Eddie a fost, de asemenea, legendar pentru o bucată ciudată de folclor rock. În anii 1980, Van Halen a introdus o clauză într-un călăreț care cerea ca un castron cu bomboane care conțin M & Ms să fie plasat în culise – dar care să nu conțină „absolut niciunul maro”, pentru a se asigura că promotorii sunt atenți la documentul de pe pagini.

Eddie a fost căsătorit de două ori, mai întâi cu actrița „One Day at a Time” Valerie Bertinelli în 1981, cu care a avut Wolfgang. După divorțul lor în 2007, s-a căsătorit cu Jane Liszewski în 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *