BusinessFEATUREDGadgetsLatestStiriTechnology

Musk spune că Giga Berlin va fi locul perfect pentru a testat noile tehnologii Tesla

Modelul german Y va avea 4680 de baterii, noua structură a caroseriei și multe altele.
Elon Musk a clarificat o mulțime de îndoieli anterioare pe care le-am avut cu un singur tweet. Principalul a fost motivul pentru care Fremont nu a obținut „cel mai avansat atelier de vopsire din lume” înainte de Giga Berlin, dacă produce încă vehicule cu probleme de vopsea. Se pare că Tesla dorește să utilizeze fabrica germană ca banc de test pentru toate tehnologiile pe care le-a prezentat la Tesla Battery Day.

Potrivit lui Musk, modelul european Y va folosi celulele 4680, dar nu numai asta. Va avea, de asemenea, pachetul structural de baterii, mega piesele turnate pentru părțile din față și spate ale corpului, precum și procesul inovator de vopsire oferit de Geico Taikisha.
Musk a confirmat, de asemenea, că bateriile LFP (fosfat de litiu-fier) vor juca un rol major în vehiculele cu rază medie de acțiune și în depozitarea staționară. Cu alte cuvinte, mașina de 25.000 de dolari pe care intenționează să o construiască și chiar o ipotetică gamă standard Y va avea aceste baterii LFP. Modelul 3 fabricat la Shanghai le folosește deja.
Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai importantă parte a mesajului. Musk a mai spus că Giga Berlin va testa toate aceste tehnologii, „ceea ce înseamnă un risc semnificativ de producție”. Dacă se dovedesc că merită, Fremont și Giga Shanghai vor urma doi ani mai târziu. Raționamentul din spatele acestuia este interesant, dar și riscant.
Având în vedere că SUA și China sunt cele mai mari piețe ale Tesla, Musk nu dorește să riște în ele. Producția va continua așa cum este în prezent, pentru a se asigura că ambii primesc vehiculele dorite.
Giga Berlin nu va avea această urgență. Deși Europa este importantă, ea poate fi furnizată de China sau SUA în cazul în care ceva nu merge bine. Cu alte cuvinte, este cea mai sigură locație pentru a testa aceste noi tehnologii.
Cu toate acestea, strategia respectivă se poate defecta dacă Tesla nu este în măsură să asigure niveluri de calitate care să mențină clienții europeni interesați. Dacă bateria structurală crește costurile asigurării, aceasta ar putea fi o problemă.
Dacă bateria 4680 prezintă orice problemă, entitățile de protecție a consumatorilor din Europa pot face viața Tesla pe acel continent mai dificilă decât numai cu concurenții cu care consumatorii sunt mai obișnuiți, cum ar fi Volkswagen. Ce se întâmplă dacă cel mai avansat magazin de vopsea din lume nu funcționează așa cum intenționează Geico Taikisha din cauza specificațiilor Tesla?
Un număr recent într-o instanță germană cu comenzile ștergătorului Tesla de pe Model 3 ne oferă deja o idee despre tot ceea ce ar putea merge prost cu această abordare. Deși pare sigur, probabil că va cere companiei să-și schimbe strategia de „livrare acum, remediere ulterioară”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *