BusinessEntertainmentFEATUREDGadgetsLatestStiri

Elon Musk: Beta publică pentru internetul prin satelit al SpaceX va începe în curând

Odată cu lansarea cu succes de astăzi, SpaceX are acum aproximativ 770 de sateliți pe orbită pentru a alimenta Starlink, care este în prezent capabil să ofere viteze de descărcare de 100 Mbps.
SpaceX a lansat cu succes încă 60 de sateliți pe orbită, deschizând calea pentru a începe beta-ul public al rețelei sale de bandă largă prin satelit Starlink.„Odată ce acești sateliți își vor atinge poziția țintă, vom putea lansa o versiune beta publică destul de largă în nordul SUA și, sperăm, în sudul Canadei”, a scris pe Twitter astăzi CEO Elon Musk.
Rețeaua de bandă largă prin satelit Starlink poate furniza în prezent viteze de descărcare de 100 Mbps cu latență de aproximativ 30 de milisecunde, ceea ce este egal cu serviciile de internet la sol.
Cu toate acestea, principalul punct de vânzare al Starlink este că SpaceX va fi teoretic capabil să livreze bandă largă rapidă oricui de pe Pământ cu antena parabolică în afara casei. Ca urmare, interesul clienților față de viitoarea rețea de bandă largă a fost ridicat, în special în rândul utilizatorilor din zonele rurale sau orașe mici, cărora le lipsește accesul la viteze de internet rapide.
Odată cu lansarea cu succes de astăzi, SpaceX are acum aproximativ 770 de sateliți pe orbită pentru a alimenta Starlink. Cu toate acestea, sateliții orbitează în general în jurul Pământului de-a lungul latitudinilor superioare, unde se află orașe precum Seattle. Deci, deocamdată, compania vizează mai întâi nordul SUA și sudul Canadei pentru beta-ul public.

Compania intenționează să se extindă la latitudini mai mici, inclusiv în zonele din Texas, peste trei luni de când SpaceX trimite mai mulți sateliți pe orbită. “Latența medie se va îmbunătăți pe măsură ce se lansează mai mulți sateliți (direct deasupra dvs. mai frecvent) și se instalează mai multe stații terestre”, a spus Musk într-un tweet joi trecut. „Întrucât vom putea pune mai multe stații la sol pe acoperișurile centrelor de servere, latența pe Internet moștenită va fi zero.”

Planul pe termen lung este de a lansa în cele din urmă mii de alți sateliți, astfel încât Starlink să poată furniza viteze de internet de 1 Gbps celor de pe Pământ. În prezent, SpaceX solicită utilizatorilor interesați să se înscrie pentru actualizări prin e-mail pentru a afla mai multe despre viitoarele versiuni beta. Cu toate acestea, încă nu se știe nimic despre costurile pe care Starlink le va costa în cele din urmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *