EntertainmentFEATUREDLatestStiriStyle

Sean Connery: Actorul care l-a întruchipat pe James Bond a murit la vârsta de 90 de ani

Sir Sean Connery a murit la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia sa.
Actorul scoțian a fost cunoscut mai ales pentru portretizarea lui James Bond, fiind primul care a adus rolul pe marele ecran și a apărut în șapte dintre thriller-urile de spionaj.
Sir Sean a murit liniștit în somn, în timp ce se afla în Bahamas, fiind „rău de ceva timp”, a spus fiul său.
Cariera sa de actorie a durat cinci decenii și a câștigat un Oscar în 1988 pentru rolul din The Untouchables.
Printre celelalte filme ale lui Sir Sean se numără The Hunt for Red October, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade și The Rock.
Jason Connery a spus că tatăl său „avea mulți din familia sa care ar putea fi în Bahamas în jurul său” când a murit peste noapte la Nassau.
El a spus: „Lucrăm cu toții la înțelegerea acestui uriaș eveniment, așa cum sa întâmplat abia atât de recent, chiar dacă tatăl meu se simte rău de ceva timp.

„O zi tristă pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe tatăl meu și o pierdere tristă pentru toți oamenii din întreaga lume care s-au bucurat de minunatul dar pe care l-a avut ca actor”.

„Originalul Bond”
Sir Sean, de la Fountainbridge din Edinburgh, a jucat pentru prima oară James Bond în Dr No în 1962 și a continuat să apară în alte cinci filme oficiale – și neoficialul Never Say Never Again în 1983.

El a fost considerat în mare măsură ca fiind cel mai bun actor care a jucat 007 în franciza de lungă durată, fiind deseori numit ca atare în sondaje. A fost numit cavaler de regină la Palatul Holyrood în 2000. În august, a sărbătorit 90 de ani.

Producătorii filmului James Bond, Michael G Wilson și Barbara Broccoli s-au declarat „devastați de știre”.
Ei au spus: „El a fost și va fi întotdeauna amintit ca fiind originalul James Bond a care a intrare în istoria cinematografiei atunci când a rostit acele cuvinte de neuitat „numele e Bond … James Bond” (‘the name’s Bond… James Bond’).

“El a revoluționat lumea cu portretizarea sa îndrăzneață și înțeleaptă a agentului secret sexy și carismatic. El este, fără îndoială, în mare parte responsabil pentru succesul seriei de filme și îi vom fi recunoscători pentru totdeauna.”

Sir Sean a susținut multă vreme independența Scoției, spunând în interviurile de dinaintea referendumului din 2014 că s-ar putea întoarce din casa sa din Bahamas pentru a locui în Scoția, dacă ar vota să se desprindă de restul Regatului Unit.

Primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, a spus: “Cu inima frântă am aflat în această dimineață despre trecerea lui Sir Sean Connery în neființă. Națiunea noastră, astăzi plânge pe unul dintre cei mai iubiți fiii ai sâi”.

Sean s-a născut într-o familie muncitoare din Edinburgh și prin talent și muncă grea, a devenit o icoană al cinematografiei internaționale și unul dintre cei mai iubiți actori din lume. Sean va fi amintit cel mai bine ca James Bond – clasicul 007 – dar rolurile sale au fost multe și variat.

„Era o legendă globală, dar, în primul rând, un scot patriot și mândru – prezența sa impunătoare la deschiderea Parlamentului scoțian în 1999 și-a arătat dragostea pentru țara. Sean a fost un avocat de-a lungul vieții sale, al unei Scoții independente și cei dintre noi care împărtășim această credință îi datorăm o mare datorie de recunoștință “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *