BusinessFEATUREDGadgetsLatestStiriTechnology

Toyota creează un Lunar Cruiser pentru agenția japoneză de explorare spațială

Viitorul explorării spațiului ar putea fi sub forma unor parteneriate public-private, cum ar fi cel dintre Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială (JAXA) și Toyota pentru a crea un rover electric.

Jaxa și Toyota au fost de acord pentru prima dată să se asocieze în martie 2019, când au spus că vor începe studii tehnologice. Roverul cu echipaj, precum cel la care colaborează, vor juca un “rol important în explorarea și utilizarea deplină a suprafeței lunare”, a spus președintele JAXA, Hiroshi Yamakawa.

Toyota și Jaxa au dezvăluit concepte pentru rover, pe care au anunțat-o în august că vor fi numite Lunar Cruiser ca referință la faimosul Land Cruiser al Toyota. În restul anului 2020, ei lucrează la fabricarea pieselor de testare ale designului, cu planuri de lansare până la sfârșitul deceniului.

Conceptul Lunar Cruiser are aproximativ 6m pe 15m și 3,6m înălțime. În comparație, este vorba despre mărimea a două microbuze.
Interiorul, are aproximativ 13 metri pătrați, spațiu de locuit, despre care Toyota spune că poate găzdui lejer două persoane.
Designul are câțiva parametri dificili de îndeplinit: trebuie să poată călători pe suprafața lunii timp de șase săptămâni, iar astronauții trebuie să-și poată scoate costumele în siguranță în interior.
Prima sa misiune este planificată să cuprindă aproximativ 10000km în 42 de zile.
Pentru a valorifica energia pentru această călătorie, Toyota intenționează să utilizeze o celulă de combustibil de generația următoare, capabilă să parcurgă aproximativ 1000km cu un singur rezervor.
Zilele și nopțile pe Lună durează fiecare două săptămâni, astfel încât cruiser-ul va genera și electricitate folosind panouri solare.
Din cauza perioadei lungi de noapte, acea energie va trebui stocată pentru o utilizare ulterioară. Celula de combustibil poate utiliza, de asemenea, apa din procesul de generare a energiei electrice pentru răcire și apă potabilă.
Pentru siguranță, cruiser-ul va avea și funcții de conducere automate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *