EntertainmentGadgetsStyleTechnology

Sony a anuntat data lansarii PS5


PS5 (sau PlayStation 5) este mult așteptata consolă Sony de generația următoare, costă 499,99 USD / 449,99 GBP / 749,95 USD și va fi disponibilă începând cu 12 noiembrie 2020 (pe anumite piețe).
Chiar nu mai rămâne mult de aflat despre PS5, ceea ce este bine pentru că acum puteți începe să planificați ce versiune veți obține, ce jocuri veți prelua mai întâi, accesoriile de care aveți nevoie, cât de mult aveți nevoie pentru a salva și când va ateriza exact la pragul casei.
Am văzut acum designul PS5, am văzut gama de jocuri PS5, inclusiv Horizon Forbidden West și Spider-Man: Miles Morales și știm multe despre specificațiile și caracteristicile consolei. Acestea includ un SSD pentru încărcare rapidă, ray-tracing, un player Blu-ray 4K încorporat și compatibilitate înapoi cu mii de titluri din biblioteca de jocuri a PS4.
Cu toate acestea, și, mai important, acum știm și prețul PS5 și data lansării.
PS5 este o consolă cu aspect foarte diferit față de PS4, cu schema de culori alb-negru de vârstă spațială care arată puțin diferită de PlayStation-urile din trecut. Există mai mult de o consolă PS5 lansată în acest an, totuși, deoarece Sony a confirmat, de asemenea, că va lansa o ediție digitală PS5 – o consolă simplificată, doar digitală, fără o unitate de disc.

Ambele console vor fi destul de puternice, din ceea ce știm despre specificațiile PS5. Le vom acoperi integral mai jos, dar, în funcție de specificații, PS5 (și alternativa sa digitală) leagă un CPU bazat pe AMD Zen 2 cu 8 nuclee la 3,5 GHz, 16 GB de memorie GDDR6 și o GPU personalizată RDNA 2 AMD care scoate 10.28 TFLOP de putere de procesare. 

  • CPU: AMD Zen 2-based CPU with 8 cores at 3.5GHz (variable frequency)
  • GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency)
  • GPU architecture: Custom RDNA 2
  • Memory interface: 16GB GDDR6 / 256-bit
  • Memory bandwidth: 448GB/s
  • Internal storage: Custom 825GB SSD
  • IO throughput: 5.5GB/s (raw), typical 8-9GB/s (compressed)
  • Expandable storage: NVMe SSD slot
  • External storage: USB HDD support (PS4 games only)
  • Optical drive: 4K UHD Blu-ray drive

Vor exista o serie de titluri PS4 disponibile pentru a juca pe PS5 la lansare, iar vestea bună pentru membrii PlayStation Plus este că vor fi incluse în abonamentul dvs.
Noua ofertă se numește Colecția PlayStation Plus și este un nou avantaj PS Plus pentru PS5. Colecția PS Plus vă permite să vă bucurați de o selecție de titluri PS4 pe PS5 la lansare, descărcați și începeți să jucați.
Titlurile confirmate că vor fi disponibile la lansare sunt: God of War, Bloodborne, Monster Hunter, Final Fantasy XV, Fallout 4, Mortal Kombat X, Uncharted 4, Ratchet & Clank, Days Gone, Until Dawn, Detroit, Battlefield 1, inFamous Second Fiul, Batman Arkham Knight, The Last Guardian, The Last of Us Remastered, Persona 5 și Resident Evil 7 Biohazard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *