LatestSportStiri

Mick Schumacher ratează debutul în F1, întrucât Eifel GP Practice One a fost anulat

Mick Schumacher a ratat un debut de Grand Prix la Nurburgring după ce prima antrenament de vineri nu a început din cauza vremii nefavorabile.

Într-o dimineață umedă și cu ceață, în inima munților Eifel, condițiile au fost considerate nepotrivite pentru ca elicopterul medical să zboare dacă era necesar să se deplaseze la cel mai apropiat spital și astfel, banda de carieră nu s-a deschis.
Sesiunea a fost inițial întârziată cu 30 de minute înainte ca o altă întârziere de o jumătate de oră să fie urmată de anularea formală a sesiunii de deschidere a weekendului din motive de siguranță.
Schumacher, liderul titlului F2, în vârstă de 21 de ani, era programat să conducă pentru Alfa Romeo în P 1, astfel echipa va trebui să își reprogrameze debutul. Același lucru este valabil și pentru colegul de la Ferrari, Callum Ilott, britanicul urmând să alerge cu Haas în locul lui Romain Grosjean.
“Șeful Alfa Romeo, Fred Vasseur, mi-a spus dacă nu pot ieși pe pista cu Mick Schumacher aici, asta va fi pentru weekend, deoarece el nu va candida în P2, așa că ar trebui să-și stabilească un program pentru alte părți ale anului “, a declarat Ted Kravitz de la Sky F1.

Michael Masi, directorul cursei FIA, a spus: “Este puțin provocator. Evident, cu ceața care a venit, elicopterul medical nu este capabil să decoleze și să zboare către spital. Distanța rutieră este mult prea mare în cazul în care se întâmplă ceva”.

„Regiunea în care ne aflăm nu este diferită de Austria la începutul anului. Ceața a intrat și urcă ușor, dar apoi coboară mai dramatic. Din perspectiva FIA, siguranța tuturor participanților la ieșire este primordial și asta nu este ceva ce am compromite ”.
Cu ploi așteptate pe tot parcursul zilei, atenția se va îndrepta acum asupra practicii a doua și dacă condițiile se îmbunătățesc suficient pentru ca acea sesiune să aibă loc de la ora 14:00 BST.
P1 este a doua sesiune de antrenamente anulată anul acesta din cauza vremii nefavorabile.
F1 nu a rulat niciodată la Nurburgring la fel de târziu într-un an calendaristic ca acesta, dar, deși condițiile de frig sunt de așteptat să dureze tot weekendul, prognoza este puțin mai favorabilă pentru sâmbătă și duminică.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *