GadgetsGeneralLatestTechnologyTOP STORIES

Lansare cu succes dupa o serie de esecuri

SpaceX a lansat în sfârșit o rachetă Falcon 9 care transportă mai mulți sateliți de internet spațiali Starlink, după eșecuri repetate.
Diferitele probleme – care au afectat și Alianța Unităților de Lansare, principalul concurent al SpaceX – i-au determinat pe entuziaști să boteze luna „Scrubtoberfest”.
Dar marți dimineață, SpaceX a reușit în cele din urmă cu succes decolarea.
Ca și în cazul altor lansări, prima etapă a plutit apoi înapoi pe Pământ pentru a ateriza pe vasul dronă a SpaceX, cu scopul de a reutiliza echipamentul în lansările viitoare.
Racheta transporta 60 de sateliți Starlink, care se vor alătura unei constelații de sute de alții pe orbită în jurul Pământului. Șeful SpaceX, Elon Musk, a spus că în cele din urmă vor fi până la 42.000 de sateliți care plutesc pe orbita planetei, oferind internet oamenilor de la sol.
Lansările recente au fost afectate de o serie de probleme, două fiind oprite săptămâna trecută cu doar câteva secunde înainte ca acestea să fie lansate.

Musk a indicat că va vizita sâmbătă lansarea în urma unui alt „scrubs”.

„Realizăm o revizuire amplă a site-ului de lansare, a propulsiei, a structurilor, a avionicii, a distanței și a constrângerilor de reglementare în acest weekend”, a scris el pe Twitter. „Voi fi, de asemenea, la Cape săptămâna viitoare pentru a revizui personal hardware-ul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *