GeneralLatestPoliticaStiri

Raynair din nou la Oradea


Incepand cu luna decembrie 2020, compania Raynair a anuntat ca va opera 4 zboruri internationale, cu doua frecvente pe saptamana pentru fiecare destinatie din Oradea. Destinațiile sunt: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).
Primăria Municipiului Oradea prin APTOR a demarat în cursul lunii mai anul curent procedurile pentru aprobarea unor măsuri de sprijin pentru dezvoltarea accesibilității aeriene a orașului și județului Bihor. În luna august a fost emisă decizia Comisiei Europene prin care se aproba o schemă de ajutor de stat de 1 milion de euro pentru operatorii aerieni care vor dezvolta noi destinații internaționale pentru reducerea impactului pandemiei de COVID 19.

,,Sunt bucuros că licitația organizată de Aeroport cu finanțarea asigurată de Primăria Oradea, chiar în condiții de pandemie, a readus compania Ryanair la Oradea. S-a dovedit că soluția pentru conectarea externă a unui aeroport de tipul celui din Oradea presupune acordarea unor facilități companiilor pentru noile zboruri în primii ani, până la consolidarea unui anumit număr de pasageri.
Dacă acum doi ani și jumătate, când s-au pierdut zborurile externe, ar fi fost o disponibilitate mai mare a Consiliului Județean Bihor de a oferi facilități, sunt convins că ar fi putut fi menținute zborurile. După preluarea mandatului de către cei care am fost aleși duminică, Consiliul Județean va colabora cu Primăria Oradea pentru a susține zborurile și pentru a asigura conectarea aeriană a județului Bihor cu mai multe aeroporturi din Europa în anii următori. Respect pentru bihoreni!”, a declarat Ilie Bolojan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *