GadgetsLatestStiriTechnology

SpaceX va oferi o actualizare despre ceea ce se întâmplă cu nava spațială Starship în aproximativ trei săptămâni

SpaceX va oferi o actualizare despre ceea ce se întâmplă cu nava spațială Starship în aproximativ trei săptămâni, potrivit CEO-ului și fondatorului Elon Musk. Starship este o navă spațială complet reutilizabilă de nouă generație pe care compania o dezvoltă cu scopul de a înlocui toate vehiculele lor de lansare, inclusiv Falcon 9 și Falcon Heavy, pentru misiuni atât pe orbita Pământului, cât și dincolo (pe Lună și, eventual, pe Marte).

Starship a făcut progrese rapide în ultimele săptămâni, în timp ce SpaceX a asamblat mai multe prototipuri simultan la instalația sa de dezvoltare din Texas. Starship SN6 a finalizat un test de hamei, la fel ca SN5 înainte, urcând la 150 de metri (puțin sub 500 de picioare) înainte de a coborî din nou pentru o aterizare controlată.

SN8 se pregătește acum pentru un zbor la altitudine mai mare, iar Musk a tachinat că la actualizarea sa în câteva săptămâni, compania va prezenta un prototip „V1.0” care va fi de fapt vehiculul care va efectua în cele din urmă un zbor de testare pe orbită.

SpaceX are multe echipe pe Starship – inclusiv contracte potențiale pentru misiuni de aterizare pe lună pentru zboruri cu echipaj de la NASA în viitor, ca parte a programului Artemis. A fost una dintre cele trei companii selectate de agenție pentru a licita pentru aceste contracte, alături de echipa Blue Origin din domeniul industriei și Dynetics.

Între timp, Musk a mai spus că serviciul de internet SpaceX Starlink este accesibil din punct de vedere tehnic în zona Brownsville, unde se dezvoltă Starship în Texas, dar că vor trece aproximativ trei luni înainte ca calitatea conexiunii să fie de fapt bună din sudul îndepărtat al SUA.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *