GeneralLatest

Lavazza lanseaza poduri de cafea compostabile care dispar in sase luni

Lavazza a devenit cel mai mare producător de cafea care a lansat propria gamă de păstăi compostabile cu o cană.
Deși nu este clar cum funcționează procesul de reciclare, gigantul espresso italian susține că Eco Caps pe bază de biopolimeri, care sunt disponibile pentru cumpărare online și în magazin acum, se descompun în doar șase luni.
Compania declară că își propune să înlocuiască întreaga gamă de capsule din aluminiu cu noi capsule ecologice până la sfârșitul anului „fără nicio diferență de preț”. Capacele Eco costă aproximativ 4,40 GBP pentru 16. Potrivit British Coffee Association, în Marea Britanie se consumă zilnic 95 de căni de cafea. Cu toate acestea, popularitatea în creștere a păstăilor de cafea la domiciliu are un impact negativ asupra mediului, deoarece majoritatea ajung în depozitele de deșeuri, unde pot dura până la 250-500 de ani pentru a se descopune.
Acest lucru se datorează faptului că capsulele sunt fabricate dintr-o varietate de materiale diferite, cum ar fi plastic, folie și aluminiu, ceea ce le face dificilă reciclarea și prelucrarea în instalațiile standard de reciclare. Potrivit Lavazza, noile sale păstăi compostabile se descompun în doar șase luni atunci când sunt combinate cu deșeuri alimentare pentru colectarea consiliului.
Cu toate acestea, consumatorii care nu au acces la un coș de gunoi alimentar își pot arunca și capacele Eco la punctele de depozitare TerraCycle. Compania de reciclare și-a unit forțele cu Lavazza pentru a înființa o rețea de stații de acces public în care consumatorii pot dispune de capsule pentru compostare.
David Rogers, directorul general al Lavazza UK, a declarat: „Această investiție majoră confirmă angajamentul nostru față de excelență și dezvoltare durabilă.”
În timp ce Lavazza este una dintre primele mărci majore de cafea care a lansat păstăi compostabile, nu este singura companie care oferă consumatorilor opțiunea de a-și recicla păstăile.
Nespresso a lansat peste 7.000 de magazine Collect Plus din Marea Britanie, care oferă un loc unde oamenii pot lăsa pungile de reciclare pline cu capsule uzate.
Marca oferă, de asemenea, colectarea la domiciliu a pungilor de reciclare, care trebuie comandate direct de la Nespresso, care au loc de luni până vineri între orele 08:00 și 20:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *