FEATUREDGeneralLatestStiriTechnologyTOP STORIES

Elon Musk spune că va inspecta personal platformele de lansare ale SpaceX după ce 2 rachete nu au reușit să lanseze

Elon Musk va merge personal pentru a verifica platformele de lansare ale SpaceX după o săptămână dezamăgitoare în care două rachete nu au reușit să lanseze.
Joi, SpaceX a întrerupt lansarea sateliților săi de internet de mare viteză Starlink în urma unei „citiri neașteptate a senzorului sistemului la sol”. Apoi, vineri, o lansare programată a rachetei Falcon 9 a fost întreruptă cu doar câteva secunde înainte de lansare. Elon Musk a declarat pe Twitter că acest lucru a fost cauzat de o „creștere neașteptată a presiunii în generatorul de gaz”.
Cele două încercări avortate au fost suficiente pentru a atrage îngrijorarea lui Musk. “Va trebui să facem multe îmbunătățiri pentru a avea șansa de a finaliza 48 de lansări anul viitor!” a postat pe Twitter, în urma lansării Falcon 9 întreruptă.
Miliardarul tehnologic a anunțat că va veni personal pe site-urile de lansare din Florida săptămâna aceasta.
“Facem o revizuire amplă a site-ului de lansare, propulsie, structuri, avionică, autonomie și constrângeri de reglementare în acest weekend. Voi fi, de asemenea, la Cape săptămâna viitoare pentru a revizui personal hardware-ul”, a scris Musk pe Twitter, referindu-se la site-ul Space Cana Cape Canaveral.
Ars Technica observă că această vizită este semnificativă deoarece recent Musk și-a concentrat cea mai mare parte a energiei pe site-ul SpaceX Boca Chica din Texas, unde compania a construit următorul său proiect de rachetă, numit Starship, pe care îl dezvoltă pentru a fi complet reutilizabil.
Inspectarea siturilor din Florida de la Capul Canavarel (unde decolează Falcon 9) și centrul spațial Kennedy (unde sateliții Starlink sunt trimiși pe orbită) înseamnă revenirea la modele mai stabilite.
Conform Ars Technica, SpaceX a efectuat deja 90 de lansări Falcon 9, iar eșecurile anterioare de lansare au fost mai des legate de lucruri precum condițiile meteorologice nefavorabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *